top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFerhan Bıçakçılar

Psikolojik Sağlamlık

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2020





Psikolojik sağlamlık, bireylere zorluklar karşısında dayanma ve mücadele etme gücü vermektedir. Bu bireyler, yaşadıkları olumsuz olaylarda daha çabuk toparlanabilmekte ve eski hayatlarına geri dönebilmektedir.

Psikolojik sağlamlık bireylere hem özel hayatında hem de iş hayatında yarar sağlar.

İş hayatında psikolojik sağlamlığı olan bireyler; stresi yönetmeyi bilir ve daha kolay yönetirler, çatışma ve kriz gibi durumlarda daha sakin kalıp daha etkili çözümler üretebilirler, stresten kaynaklı oluşabilecek olumsuzluklarla baş edebilir ve bu durumun örgüt bağlılığına zarar vermesini ve iş tatminsizliği yaşanmasını önleyebilirler. Ayrıca psikolojik sağlamlık bireylerin sosyal hayatlarında da etkili rol oynar. Psikolojik sağlamlığı olan çalışanlar başkalarıyla güçlü ve etkili iletişim kurabilirler. Bu durum iş yerinde iletişimin doğru bir şekilde kurulmasını, huzurlu ve sakin bir ortam oluşmasını sağlar.

Psikolojik sağlamlığın sonradan kazanılabilmesi ve geliştirilmesi mümkündür. Bu nedenle çalışanların daha etkili çalışabilmesi, stresle başa çıkabilmesi ve iş yerindeki iletişimin güçlü olabilmesi adına kurumlar çalışanlarına bu eğitimi sağlayabilirler.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

HOME-OFİS ÇALIŞMAK

İnternet ve dolayısıyla da getirdiği elverişli çalışma ağı, artık bir dünya sistemi haline geldi. Günümüzde gerek çalışanların evden çalışma imkanları, gerekse de genç girişimcilerin home-ofis çalışma

bottom of page